door 1 januari 1970

Reconstructie en schuldverdeling

Op basis van verslagen van ooggetuigen, reconstructie van de feiten en de verklaring van de chauffeur van de Peugeot 206 die bij het accident betrokken was konden de autoriteiten een beter inzicht krijgen op wat er zich die dag afspeelde in de buurt van het Misano World circuit.

Uiteindelijk wordt 30 procent van de schuld bij Nicky Hayden gelegd, omdat hij niet volledig tot stilstand gekomen is bij het stopteken. De chauffeur krijgt 70 procent van de schuld omdat hij 70 km per uur reed in plaats van 50. Het is wel duidelijk dat Hayden toch afremde bij het oprijden van de kruising, aangezien zijn snelheid op 20 km per uur werd vastgesteld; duidelijk lager dan wat de kampioen als trainingssnelheid gebruikte. Dit duidt er op dat Nicky Hayden het ongeval nog zag aankomen, maar wellicht niet meer voldoende kon ingrijpen.

Mogelijke gevolgen

Heel wat reacties op hierop zullen er vooral over gaan dat dit Nicky Hayden niet terugbrengt, en dat is ook zo. Maar de bepaling van de schuld kan wel een groot belang hebben bij de rechtszaken die nog zullen voortvloeien.
Dat kan onder andere ook bepalen hoe groot de straf voor de autobestuurder zal zijn; het kan hier uiteindelijk gaan om een gevangenisstraf tot 15 jaar. Algemeen wordt aangenomen dat het verdict minder zal zijn. Wordt vervolgd.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...