Opmerkelijk: 2018 Triumph Bonneville Speedmaster

door Livia Schermerhorn 3 oktober 2017

Het nieuwste lid van de Bonneville familie: de Bonneville Speedmaster. Een authentieke Britse custom, die attitude met een nonchalante stijl combineert.

De speedmaster is voorzien van een aantal specifieke kenmerken die bijdragen aan de comfortabele en nochalante rijstijl die bij een cruiser past. Typisch zijn forward pegs, een comfortabele rijpositie, het 'beach bar' stuur en het typisch voor Triumph neutrale stuurgedrag. Evenals de Bobber is ook de Speedmaster voorzien van de kenmerkende cage swingarm met monoshock. Het motorblok is het 1200HT blok dat we al kennen van de Bobber. Maar het blok heeft een Bobber-tune gekregen, wat voor nog meer koppel zorgt en ook voor meer kracht onderin over het hele toerengebied.

Bonneville DNA

De Bonneville Speedmaster heeft het tijdloze Bonneville DNA. Het typische karakter en design van de Bonneville familie valt direct op bij de eerste aanblik. Kijk eens naar de gewelfde tank, de gefreesde koelvinnen op het motorblok en de als carburatoren gemodelleerde gasklephuizen.

Daarnaast deelt de Bonneville Speedmaster een aantal typische trekken met de Bobber. Zoals de elegante hard tail look, het minimalistische bodywork en de trommelrem look-alike wielnaaf achter.

Speciale uitvoeringen

Standaard is de Speedmaster onder meer uitgerust met een LED koplamp, twee rijmodi , ABS en tractiecontrole. Er zijn ook twee Inspiration kits beschikbaar: de Highway – een speciale touring uitvoering, en de Maverick – een minimalistische uitvoering met nog meer attitude.

Als dat nog niet genoeg is, er zijn meer dan 130 accessoires beschikbaar. De Bonneville Speedmaster is in drie kleuren verkrijgbaar: Jet Black, Cranberry Red en een two tone; Fusion White and Phantom Black met een dubbele handgeschilderde bies.

Te onthouden:

- Highway’ kit voor nog meer touring capaciteiten - inclusief een tweedelige kofferset
- ‘Maverick’ kit voor een minimalistische en nog ruigere uitstraling – inclusief een solo zadel.
- Een ruime keuze aan accessoires voor meer stijl, details, comfort, praktisch nut en premium Vance & Hines uitlaatdempers.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...