Nieuwe MV Agusta F4 LH44: eerbetoon aan Lewis Hamilton

door Thierry Sarasyn 28 september 2017

De samenwerking tussen MV Agusta en Lewis Hamilton is geresulteerd in een exclusieve LH44, een variant op de F4RC. De motor werd gebouwd in samenwerking met de Reparto Corse afdeling en is sterker dan de basismotor. Er worden 44 stuks van gebouwd.

Kans voor Hamilton

Lewis Hamilton was zeer nauw betrokken bij het project. “Dit geeft me een kans om mijn passie voor motoren verder te ontwikkelen”, aldus de F1 kampioen. “De motor ziet er gewoon verbluffend uit en tijdens de rondes die ik er mee reed op het circuit kon ik vaststellen dat hij nog beter rijdt dan hij er uit ziet.”

212 pk

De F4 RC heeft een vermogen van 205 pk, maar door een kit waarin een andere ECU zit en een andere demper, wordt dat vermogen verder de hoogte ingestuwd tot 212 pk.

Exclusieve details

Het meest opvallende verschil met de RC is het kleurschema, dat helemaal in Hamilton stijl is uitgevoerd met inkt-gebaseerde verf. Het parelwitte trellis frame is met de hand gebouwd en de Öhlins USD NIX 30 voorvork krijgt een zwarte coating. Opvallend, want het Zweedse bedrijf staat bekend voor zijn goudkleurige ophanging. In samenwerking met de automobielsector werd het zadel in alcantara uitgevoerd. Andere details zoals de racing stijl benzinekap en de bout voor het achterwiel zijn CNC gefreesd. Pirelli ontwierp een speciale versie van de Diablo Supercorsa SP banden voor deze gelimiteerde reeks.

En nu?

Mooi is ie onmiskenbaar en exclusief ook. Maar het zou nog mooier zijn mocht MV in de komende motorshow van Milaan een echt nieuwe motor laten zien in plaats van paradepaardjes die bestemd zijn voor de happy few. De prijs van de F4 LH44 is nog niet bekend, maar wie er eentje wil zal best wat euro’s moeten neertellen. Wordt vervolgd!

Reageren

Registreer of log in om te reageren...