door Thierry Sarasyn 3 april 2018

Motorverkoop in maart: stilte voor de storm?

Met cijfers kun je alles bewijzen en tegelijkertijd ook weer niks. En wie een prognose maakt, zal meestal niet naar het weerbericht kijken. Met die bedenkingen in het achterhoofd kunnen we met enige voorkennis naar de Belgische motorverkoop in maart kijken. Die ging na een goede start van het jaar, plots weer achteruit. Maar maart was dan ook een maand die we om velerlei redenen willen vergeten. Het klote weer is er daar maar één van.

Dat nachtje stappen in een Gentse uitgangsbuurt is een tweede reden, maar daar heeft u wellicht nog minder een boodschap aan dan aan de klimatologische afgrond waarin we met zijn allen in maart intuimelden.

Kort gesteld: de inschrijvingen van nieuwe motoren gingen in maart met dik 8 procent naar beneden. Enkele grote merken zagen een terugval van rond de 20 procent of meer. Yamaha handhaafde zich, Harley steeg zelfs. BMW bleef nummer één. Andere grote namen als Yamaha, Honda, Kawasaki en Harley-Davidson maken zowel in maart als over het ganse eerste kwartaal van 2018 de top-vijf uit. Voor het overige tillen we niet al te zwaar aan maart en kijken we uit naar april. Met een boel opendeurdagen, heel wat promoties bij alle merken en een weekend dat zich met een voorspelde temperatuur van 20 graden als eerste echte motorweekend van het jaar aankondigt. Benieuwd wat dat met de cijfers van april zal doen...

Reageren

Registreer of log in om te reageren...