door 1 januari 1970

Onherkenbaar

De hoogste snelheid waarmee de motorrijder geflitst werd, was 240 km/u op een plek waar 90 km/u de maximumsnelheid is. Omdat de foto telkens van voor genomen werd, tastte de politie in het duister omtrent de identiteit van de snelheidsduivel. Nu beweert de Franse politie dat ze de dader te pakken hebben. Men had vastgesteld dat de overtreder telkens op het zelfde tijdstip de radar passeerde. Dus ging men rond 21 u op de loer liggen in de buurt van de camera. De avond waarop de politie zich verdoken had opgesteld, passeerde de man echter netjes aan de vastgestelde snelheid. Toch moet de snelle vijftiger voor de rechter verschijnen. Onder andere omdat zijn motor en kledij overeenkomt met die van de overtreder.

Wasn't me

De man bezit een Kawasaki ZX-10R en een Yamaha R6. Toen hij een werkonderbreking had, werd er ook geen enkele keer een motor geflitst. En de tijdstippen komen overeen met die van zijn woon-werk verkeer en het traject dat hij volgt. Die bewijslast weegt zwaar genoeg om hem voor de rechtbank te brengen. De man ontkent echter.

Wat lijkt beter op een motorrijder met een zwarte lederen jas op een zwarte motorfiets? Inderdaad, een andere motorrijder met een zwarte lederen jas op een zwarte motor


"Ze zoeken een zwarte motor en ik heb er een. Ik mag dan wel een motorrijder zijn, ik ben niet dom genoeg om me zo vaak te laten flitsen. Heel wat motorrijders lijken op elkaar, ik ben de overtreder niet", laat hij weten. "Wat lijkt beter op een motorrijder met een zwarte lederen jas op een zwarte motorfiets? Inderdaad, een andere motorrijder met een zwarte lederen jas op een zwarte motor."

Omdat elke overtreding tussen de 50 en 100 euro kost, hangt de man een boete van om en bij de 15.000 euro boven het hoofd.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...