door 1 januari 1970

Productie?

"Het is verrassend hoe weinig moeite het kostte om deze Dual Sport te bouwen", vertelde Pisit Kunnanantakul, CEO van Kunka aan MotorNieuws.be . "Onze bedrijfsfilosofie filosofie draait om design, innovatie en technologie. Die drie zaken hebben we ook op de Duke toegepast."
De Duke waarover Kunnanantakul het heeft is de 390. Een model waarvan het blok door KTM ook al gebruikt werd voor het bouwen van de sportieve RC 390. Maar er bestaan ook 125 en 200 cc versies van.
Kunka ging aan het werk met een 200 cc versie, maar het is niet uitgesloten dat dit een belletje doet rinkelen in Oostenrijk om ook met een all road of dual sport versie uit te pakken. Een (nog) veelzijdige(r) en lichte Duke zou bij het jonge volkje wel eens populair kunnen worden.
Als er één fabrikant is die off-road in zijn DNA heeft, dan is het wel KTM. Of was het precies KTM zélf dat Kunka aanspoorde om het prototype te bouwen, zodat ze de reacties op de Thaise Motorshow en in de internationale pers konden meten? De foto’s zijn in elk geval gemerkt door beide fabrikanten. Wordt vervolgd...

De eerste beelden van de Kunka KTM 200 Duke Dual Sports. De fotograaf had ook nog oog voor andere modellen...

Reageren

Registreer of log in om te reageren...