Eric Geboers vermist na duik in Mols meer. Men vreest het ergste

door Thierry Sarasyn 7 mei 2018

Men vreest het ergste voor ex-wereldkampioen motorcross Eric Geboers. De man die vijf werelditels verzamelde, sprong gisteravond in het water van de Miramar meer in Mol om een hond te redden. Geboers kwam niet meer terug boven water.

Weinig hoop

Geboers was met enkele vrienden op het Miramar meer in Mol aan het varen met een plezierboot. Een kleine hond sprong uit de boot het water in. Geboers dook hem na, maar werd daarna niet meer teruggezien. Tijdens de voorbije nacht werden de zoekacties gestaakt en sinds deze morgen zijn die terug hervat. "Het water is daar deze tijd van het jaar nog zeerk koud", zegt de burgemeester. "Het is er ook erg diep. Wellicht moeten we ons voorbereiden op het ergste."

Geboers won in de jaren ’80 maar liefst 5 wereldtitels. De eerste twee in de 125 cc met Suzuki. Daarna stapte hij over naar het legendarische 500 cc HRC-team waarin ook André Malherbe, Dave Thorpe en André Vromans een plaats hadden. Hij keerde in 1987 terug naar de 250 cc klasse om daar wereldkampioen te worden. Een jaar later won hij zijn eerste 500 cc-titel, wat hem de bijnaam 'Mr. 875 cc' opleverde. Eric Geboers stapte daarna ook in de zakenwereld, was een tijdlang mede-eigenaar van Honda Park en keerde recent terug naar het motorcross als manager van het Suzuki-team.
Iedereen hoopt op een redding, maar gezien de temperatuur van het water en de tijd die al verstreek na de verdwijning, mag die hoop bijzonder klein genoemd worden. Geboers is 55.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...