door 1 januari 1970

De Hillclimb Racer is de eerste winnaar

Hillclimb Racer van Winge Motors als winnaar

Het is de BMW R nineT Pure “Hillclimb Racer” (zie foto hierboven) ontworpen door de concessie Winge Motors die als grote overwinnaar uit de bus kwam. Maar daarmee stopt het niet. Na deze beoordeling door een vakjury, kunt ook u, als liefhebber en lezer, ook een stem uitbrengen. Dat kan tot 10 maart in de BMW Brand Store in Brussel.

Het BMW Heritage gamma bestaat momenteel uit vijf modellen: R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler, R nineT Racer en de R nineT Urban G/S. Naast een ontwerp dat herinnert aan de glorietijd van het pure motorrijden, biedt de R nineT ook een brede waaier aan personalisatiemogelijkheden.
BMW Motorrad Belux maakt gebruik van deze mogelijkheden om haar concessiehouders uit te dagen met een heuse ‘Dealer Clash’. Een wedstrijd waarin de BMW R nineT Pure centraal staat. Niet minder dan 17 R nineT Pure uit verschillende BMW Motorrad concessies uit België en Luxemburg namen deel aan de wedstrijd. Op basis van deze motor en met een maximum budget van €5.000 - naast de prijs van de motorfiets -, hadden ze de opdracht een gepersonaliseerde motor te ontwerpen.

Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Belux, licht het objectief toe: "Met deze wedstrijd kunnen we aan de buitenwereld de creativiteit van het BMW Motorrad netwerk laten zien én tegelijk versterken we ook de teamgeest binnen de concessie."

Tweede plaats voor de MMM

Vakjury

Afgelopen 22 februari verzamelde een jury samengesteld uit twee journalisten (Thierry Dricot en Ad Van Poppel), de twee designers van BMW Motorrad die de R nineT hebben ontworpen; Harry Schmidt en Ulli Sengenberger net als de verkoop verantwoordelijke van het Heritage gamma van BMW Motorrad, Christian Pingitzer, Antoine Pinto gerenommeerd interieurarchitect, de directeur van Autoworld: Sébastien de Baere, de Brusselse influencer Carl de Moncharline en de personalisatiespecialisten Steven De Caluwé van Motokouture en Thomas Jeukens van TOMA Customs, in de BMW Brand Store op de Waterloolaan in Brussel. De jury gebruikte vijf criteria om te evalueren: design, originality, craftmanship, soul factor en dare devil level.

Christian Pingitzer (BMW Motorrad): "Elk project heeft een eigen uitstraling en aantrekkingsfactor. Gelukkig was ik niet alleen om deze moeilijke beslissing te nemen maar kon ik rekenen op de meningen van een professionele jury." Ondanks het feit dat de jury op slechts twee uur tijd een winnaar moest kiezen viel vooral de hoge kwaliteit van de verschillende afgeleverde R nineT Pure op.

"Het is voor ons ook belangrijk dat de gepassioneerde fans zelf de kans krijgen om te stemmen op hun favoriete R nineT. De realisaties van onze concessies blijven te bezichtigen in de BMW Brand Store tot 10 maart. De toegang is gratis en iedereen kan tijdens het bezoek een stem uitbrengen voor zijn of haar favoriet. Ik ben benieuwd om te zien of de stem van het publiek hetzelfde zal zijn als die van de professionals", aldus De Groof.

Top 3 BMW Motorrad Dealer Clash 2017
1ste: The Hillclimb Racer by Winge Motors
2e: MMM 1200 by Meeusen Motoren Meerhout
3e: NineT One by Peter Motor Works
Meer weten over het BMW aanbod?

Derde podiumtrap voor de interceptor

Bekijk hier de 17 motoren uit de BMW Dealer Clash

Reageren

Registreer of log in om te reageren...