Belgische motormarkt stijgt spectaculair

door Thierry Sarasyn 1 maart 2018

Het is nog te vroeg voor motorimporteurs en -dealers om in een hoera-stemming te komen, maar het aantal ingeschreven nieuwe motoren ligt ruim 20 procent boven dat van vorig jaar. In februari was er ook een nieuwe nummer 1 in verkoop en gingen de inschrijvingen voor de tweede opeenvolgende maand fors vooruit. Nu is februari niet meteen de maand bij uitstek qua motorverkoop, maar qua aanzet kan dit toch tellen.

BMW marktleider, Yamaha sterk in februari

2 maanden ver in het nieuwe (motor)jaar blijft BMW het best verkopende merk van België. In februari was het echter Yamaha die de meeste inschrijvingen achter zijn naam kreeg. In de top van het klassement van de maand én in die van het nog jonge jaar, vinden we de usual suspects terug. In de totaalstand is BMW nog nummer één gevolgd door Yamaha, Honda, Kawasaki en KTM dat de top 5 compleet maakt. Yamaha is de sterkste stijger met maar liefst 43 procent meer ingeschreven dan in 2017. In de top-10 maakt boekt enkel Honda een kleine achteruitgang (1,59 procent). We vermelden hier ook bij dat het om ingeschreven voertuigen gaat, merken die bijvoorbeeld crossmotoren verkopen, zie die verkoop niet vertaald in deze cijfers. BMW verkoopt geen competitiemotoren (behalve de HP4 Race dan) de overige merken uit de top 5 verkopen wel crossmotoren.

Het is voor invoerders en dealers nog vroeg om in een hoera-stemming te komen, maar met een markt die meer dan 20 procent gestegen is in vergelijking met vorig jaar, kun je moeilijk anders dan van een goede start van het motorjaar spreken. Zit het feit dat er in februari een record aantal uren zon was er voor iets tussen? Wij houden het liever op een sterk aanbod met goede prijzen van diverse merken. Iedereen tevreden dus?

Bron: Febiac

Reageren

Registreer of log in om te reageren...