Belangrijke verbeteringen op de 2019 Kawasaki crossers

door Thierry Sarasyn 13 juni 2018

Kawasaki heeft zijn 2019 crossers klaar en vooral de KX450F wordt op belangrijke punten verbeterd. De ervaringen van fabrieksrijders zoals onze landgenoot Clément Desalle werden gebruikt op de 2019 modellen nog sterker en beter te maken.

Grote stap voorwaarts

De 2019 Kawasaki KX450F krijgt nog meer vermogen dan hij al had. Vooral bovenin is er meer kracht en het vermogen is meer lineair. Dat wil zeggen dat deze 450 een motor is die hard kan gepusht worden.

Ander belangrijk nieuws is de komst van een elektrische starter en het gebruik van een hydraulische koppeling. De groen MX1 motor wordt meteen nog gebruiksvriendelijker.

Er is ook een nieuw perimeter frame, betere remmen, verhoogde tractie via de aangepaste ophanging, launch controle, betere elektronica en nieuw bodywork. Dit is dus meer dan een update, maar een hele grote stap voorwaarts voor de groene crossers.

Terwijl we deze regels intikken is MotorNieuws testrijder Yente Dourte op het GP-circuit van Udevalla de nieuwe Kawasaki crossers aan de tand aan het voelen. Volgende week lees je in zijn verslag hoe deze en andere verbeteringen zich vertalen in het rijgedrag van de 2019 KX.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...