Alleen als je'm in het zwart koopt: Triumph Bobber Black

door Livia Schermerhorn 4 oktober 2017

In navolging van de in 2016 geïntroduceerde Bonneville Bobber, lanceert Triumph nu de nieuwe Bonneville Bobber Black. De standaard Bobber is de snelst verkopende motor in 115 jaar Triumph geschiedenis. De Britten hopen dat de Bobber Black het even goed doet...

De Bonneville Bobber kenmerkt zich door een authenticiteit, die heel duidelijk het ontstaan van de bobber in de jaren 1940 weerspiegelt. Een hardtail look verkregen door de 'cage' swing arm en het kenmerkende zwevende zadel. De minimalistische look wordt versterkt door de high-end afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Meer koppel, meer pit onderin

De Bobber Black biedt nog meer attitude, nog meer krachtige styling en en nog hoger niveau qua specificaties dan de Bobber. “Darker, meaner, stronger”.

Dat slaat op de haast geheel zwarte uitvoering, een krachtigere stance en het getunede 1200HT blok.
Het motorblok is ook voor de Bobber Black het Bonneville 1200HT, maar dat heeft nu een speciale Bobber tune ondergaan. Die tuning zorgt voor nog meer koppel en voor meer kracht onderin en over het hele toerengebied. Een winst van 10% bij 4.500 rpm ten opzichte van de Bonneville T120!

Betere voorkant

Nieuw voor de Bobber Black is een dubbele remschijf voor; voorzien van Brembo remklauwen, een Showa voorvork, een dikkere 16 inch voorband, cruise control en een volledig LED DRL koplamp. De Bobber Black is verkrijgbaar in twee kleuren, Jet Black en Matt Jet Black.

Veel accessoires

Het is ondertussen traditie: Triumph heeft meer dan 120 accessoires beschikbaar voor de Bobber Black. Mocht je wat hulp nodig hebben met customizen, de motor is ook verkrijgbaar in een ‘Old School’ Inspiration Kit, wat onder meer inhoudt forward controls, een ape hanger stuur en Vance & Hines dempers.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...