9 idiote vragen die motorverkopers al te vaak krijgen

door Thierry Sarasyn 18 december 2017

In de aanloop naar het motorsalon, mogen motordealers zich weer opmaken voor drukke dagen. En dat is goed. Maar er zit soms een addertje onder het gras. Wat volgt, hebben we echt niet verzonnen. Net zoals CD verkopers wel eens iemand over de vloer krijgen die de laatste plaat van Freddie Mercury and the Queens wil, moeten motordealers soms op heel domme vragen antwoorden. Dit zijn alvast 9 straffe:

1. Hoe zie ik er uit op deze motor?

Really? Als je deze vraag überhaupt durft te stellen, zijn we verplicht je eerlijk te zeggen hoe het zit. Dit antwoord zal je wellicht niet bevallen.

2. Waar zit het reservewiel?

Niks zo vervelend als een lekke band, maar bij een reservewiel horen ook nog het gereedschap om het wiel los te maken, vaak een binnenband en andere rare dingen. Er zit er dus geen op want er is geen plaats. Voor motorrijders is beste alternatief op een reservewiel, hun GSM.

3. Rijd je zelf ook met de motor?

We zijn in dit vak gestapt omdat we graag met de motor rijden. Dus, doe eens een wilde gok...

4. Waar stop ik al mijn bagage?

Kijk, dat hangt nogal af van wat je bagage dan wel is. Is het een beugelslot of een nieuwe Ikea kast? Als het veel dreigt te worden, koop een kofferset. Is het nog meer: koop een wagen.

5. Wat doe je als het regent?

Motorfietsen zorgen ervoor dat je veel directer in contact staat met de elementen van de natuur. Ja daar zit regen bij. Koude regen soms ook. Het schokkende antwoord op deze vraag is dus: Nat worden. Vaak zelfs als je een regenpak aantrekt.

Dit houdt je droog. En belachelijk.

6. Wat doet dit knopje/hendeltje?

Dit wordt gevraagd over allerlei dingen die uitsteken op een motor. Sommige van de dingen die je aanwijst, zullen je doen stoppen. Langzaam of heel abrupt. Anderen doen je versnellen. Soms is het een reflector.

Magisch knopje.

7. Wordt dit heet?

Het gekke is: meestal wordt daarvoor niet op de uitlaat of het blok gewezen. Maar hoe dan ook: het kan heet worden op een motor. Rijden in short of teenslippers is een slecht idee.

Nogal, ja.

8. Hoe snel rijdt hij?

99 procent van de tijd wordt de snelheid van een motor gedicteerd door het verkeer er omheen of een politieagent. Een bocht durft ook al eens voor vertraging zorgen. Als je ooit al één van de bovenstaande vragen uit dit artikel gesteld hebt, is deze achtste vraag wellicht zelfs irrelevant. Belangrijker is te weten hoe snel je zelf kunt gaan.

9. Ik kan schakelen met de wagen, dus dat zal hier ook wel lukken, toch?

Tuurlijk.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...