door 1 januari 1970

1. Geluksgevoel

Vrouwen die motorrijden voelen zich gelukkiger dan vrouwen die niet motorrijden, zo blijkt uit een onderzoek van Harley-Davidson. De motorfiets speelt in dat geluksgevoel een sleutelrol. En als meer geluk nog niet genoeg is, ook je levensvreugde krijgt er een boost van: Bijna driekwart van de ondervraagde motorvrouwen vindt haar leven leuker sinds ze is gaan motorrijden.

Bekijk hier het onderzoek

2. Altijd mee in het gesprek

Bijna iedereen zal (stiekem) wel iemand willen kennen die met de motor rijdt, of kent gewoon al iemand die dat doet. Het maakt je gesprekken interessanter, want zo heb je altijd minimaal 10 minuten gespreksstof. Of een gesprekspartner. Zeker als je met de motor bent. Als je bovendien een motorrijdende vriend hebt, kun je moeiteloos meespreken over wat hem op dat vlak interesseert. Dat heet een ‘win win’ situatie.

Hoor jij ook een licht getik van de kleppen?

3. Goedkoop

Een motorfiets is over het algemeen een stuk goedkoper dan een auto. Qua aanschaf, maar ook in maandelijkse kosten zoals wegenbelasting. Ook hoef je geen parkeergeld meer te betalen! Je houdt dus geld over voor echt belangrijke dingen, zoals die voor dit de must-have jurk.

4. Wapen tegen lastige mannen

Je rijdt mannen in de duurste auto’s zoek met een motorfiets van 1500 euro. Dus die pretentieuze sufferd van Marketing in zijn sportwagen kan je ongegeneerd op twee wielen je achterkant laten zien. En, hij zal je niet meer lastigvallen.

5. Praktisch

Ook vanuit een praktisch oogpunt is een motorfiets een slimme keuze. Denk allereerst aan het fileprobleem en het ruimtegebrek in de stad. Je kunt alleen weinig meenemen, maar vereiste zaken zoals lippenstift en je smartphone passen altijd wel in je jas.

Eén zadel en toch alles mee

6. Meer leer

Een mooi leren motorpak. Of liever een tweedelig setje? En in allerlei kleuren en pasvormen te vinden. Je kunt de outfit afmaken met een coole zonnebril en bijpassende laarzen. Het staat je hoe dan ook en mannen zullen er zeker geen bezwaar tegen hebben.

En hier komt niet eens een flauwe woorspeling bij.

7. Betere seks

Uit het onderzoek dat we in punt 1 al aanhaalden, blijkt ook dat motorrijden op positieve wijze bijdraagt aan je seksleven.
Motorrijdende vrouwen zijn vaker tevreden over hun seksleven én voelen zich sexyer dan vrouwen die niet motorrijden. Beeld je maar in wat een motorrijdende partner daar nog aan toe kan voegen.

En nog goede smaak ook

8. Meer verkeersinzicht

Toegegeven, motorrijden staat niet bekend als de meest veilige vorm van transport. Maar daardoor word je wel gedwongen meer en beter op te letten in het verkeer. Je schat situaties beter in leert ook wat defensief rijden. Dat alles zal je verkeersinzicht doen toenemen en je een meer oplettende bestuurder maken.

9. Stoer

Je straalt zelfverzekerdheid en zelfstandigheid uit, en een bepaalde mate van laksheid aan regels. En daarbij, mannen (en vrouwen!) vinden het waanzinnig sexy, een vrouw op een motor. Plus, je (toekomstige) schoonmoeder zal je met respect bejegenen. Don’t mess with a biker chick!

Stoer? Bwaah...

10. Die legendarische vrijheid

En last, maar zeker niet least: Motorrijden is de Ultieme Vrijheid. Gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. Je hebt alleen benzine nodig.
Waar wacht je nog op?

Vrijheid om bijvoorbeeld ook eens op een circuit te gaan rijden.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...